• kenburns1
    Novosti

Emphasys Software preuzima Halcom

Oct 6, 2016

Majami – 5.oktobar.2016. - kompanija Emphasys Software (Emphasys) saopštila je danas da je izvršila preuzimanje Halcoma, vodećeg provajder bankarskih rješenja u "Adriatic" regiji.

 
"Uzbuđeni smo što u Emphasys porodicu uključujemo tako jak tim. U radu sa rukovodstvom Halcoma, vidjeli smo kako se njihove vrijednosti dobro uklapaju sa našim, kao i njihovu duboku posvećenost bazi klijenata", rekao je Mike Byrne, CEO Emphasys-a. Dobrim praksama koje donosi Emphasys, proizvodima i vizijom u okviru Halcom tima, uzbuđen sam zbog pozitivnih efekata koje možemo donijeti klijentima."
 
"U potrazi za pravom kompanijom, koja će pomoći Halcomu u daljem radu narednih 20 godina, nisam mogao naći organizaciju koja će bolje slijediti moje ciljeve nego Emphasys.", rekao je Matjaž Čadež, osnivač i predsjednik upravnog odbora Halcoma. "Znam da klijente i zaposlene Halcoma predajemo u prave ruke."
 
Marko Valjavec, CEO Halcoma je dodao "Halcom tim je uzbuđen zbog predstojećih napora kojima će se nadograditi rad koji smo uložili, fokusirati na ključne B2B proizvode, inovirati proizvodi i postati jači partner naših klijenata dugo u budućnosti. Preuzimanje Halcoma obezbijediće dodatnu finansijsku i organizacionu podršku za poboljšanje naših proizvoda i usluga, dalji rast baze klijenata i regionalno širenje."
 
 
O Emphasys Software-u:
Emphasys Software pruža niz softverskih rješenja i pratećih usluga licima u javnom i privatnom sektoru, uključujući i agencije za pristupačno stanovanje, lokalne samouprave, turističke i tur operatore, brokere i agente nekretnina i finansijske kreditore. Za više informacija o Emphasys Software-u, posjetite www.emphasys-software.com.


Nazad